25/04/2019
Работещите в Бизнес-център „Доверие“ масово се включиха в инициативата „Ден без асансьори“

Европейският „Ден без асансьори“ получи масова подкрепа от работещите в Бизнес-център „Доверие“. Събитието, което, през тази година, се провежда за пети път, се състоя на 24 април 2019 г. Като част от инициативата, в различни сгради в България и в цяла Европа, асансьорите бяха, реално или символично, затворени, а хората бяха призовани, в рамките на деня, да се възползват от възможността да отидат до работните си места, използвайки стълбите. Специални стикери приканваха служителите доброволно да се включат в кампанията. 

Над 90% от работещите в офисите в седеметажната сграда на Бизнес-център „Доверие“, без колебание, избраха да подкрепят инициативата и да се раздвижат, използвайки стълбите.  Разбира се, достъпът до асансьорите за тези, които, по някаква причина, не могат или не желаят да участват в начинанието, бе напълно свободен.

Целта на  европейския „Ден без асансьори“ е спрените асансьори и ескалатори да ни накарат, поне за ден, да се замислим по-активно за движението и здравословния начин на живот. Идеята е да се покаже, че за да се движим и бъдем активни, не е необходимо да отделяме време и средства, а да изпозваме пълноценно възможностите за това, които имаме, в нашето ежедневие. По време на събитието, бяха раздавани информационни материали, в които бяха описани ползите от използването на стълбите.

Инициативата, която ПОК „Доверие“ подкрепя от създаването ѝ, се организира от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българския й партньор – BG „Бъди активен“. Основната й цел е да фокусира вниманието върху важността на физическата активност и да покаже как, с малко усилия, всеки човек може да подобри качеството си на живот, тонуса на организма си и по този начин, да се предпази от редица заболявания.