31/05/2019
Девета поредна награда за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория ДЗПО, получи ПОК „Доверие“

На 30 май се състоя единадесетото издание на годишните награди за постижения в сферата на застраховането и осигуряването. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски", Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери.

За девета поредна година, ПОК „Доверие" бе обявена за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване".  Призът бе приет от Даниела Петкова, Председател на УС на ПОК „Доверие“, която сподели: „Наградата за нас е особено ценна, защото, през тази година, ПОК „Доверие“ навършва 25 години и това е значим период за развитието на всеки бизнес, но за пенсионен фонд това е детско-юношеска възраст. Започнахме работа през 1994 г., когато нямаше изобщо никакво законодателство за дейността ни, а днес вече сме част от един силно регулиран, прозрачен и контролиран пазар. Сега сме на етап, в който целият бранш очаква нормативното уреждане на фазата на изплащане на пенсиите в универсален фонд, за да може и ние, и преди всичко нашите клиенти, да имат нужната предвидимост и спокойствие, относно пенсионните си спестявания и начина, по който ще ги получат, след пенсиониране.“.

Другите отличия в областта на допълнителното пенсионно осигуряване бяха връчени на ПОД „Алианц България“ в категорията "Допълнително доброволно пенсионно осигуряване" и за „Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество“ - ПОД „Бъдеще“.

По традиция, в рамките на церемонията, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски" връчи и наградите за цялостен принос в застраховането и осигуряването. За цялостен принос в българското осигуряване специална награда получи Кирил Червенков от „ЦКБ Сила“. Призът "За цялостен принос в развитието на българското застраховане" отиде при Светла Несторова, председател на Асоциацията на българските застрахователи. Наградата "За принос в развитието на застрахователното посредничество" спечели Стефан Енчев, собственик и управител на „Брокер инс“.